• 10462
  • 10462
Hakutuloksesi

Jaa ilmoitus:   

lisää suosikkeihin

 Myydään – Nyt myydään talo, jonka seinät huokuvat historiaa.

Kartanomainen hirsitalo itsessään on läpileikkaus paikallisesta ja Suomenkin historiasta, talo on ollut ns. yksinäistila eli se on muodostanut yksinään kylän. Maatila on ollut sijoillaan jo 1700-luvulta. Vuosisatojen vieriessä muutoksia on tietenkin tapahtunut mutta koskaan ei ole tehty mitään, mitkä syrjäyttäisivät historian tunteen. Taloa on päivitetty tähän päivään hillitysti. Vesi ja viemäröinti on uusittu 2000-luvulla. Rakenteissa ei ole muoveja ja korjaukset on tehty luonnollisilla materiaaleilla. Korjattavaa löytyy edelleen, niinkuin kaikissa tämän ikäisissä kohteissa mutta talo ei esimerkiksi ole koskaan ollut kylmillään. Pinta-alaa talossa on n. 175 neliötä. Käyttöhuoneet ovat alakerrassa, yläkerta on rakentamaton. Navettarakennuksessa on perinteinen maalaissauna.

Tilaa on mielikuvitukselle ja elinkeinolle. Varsinaisen pihan koko on n. 6000 neliömetriä. Tilan pinta-ala on kokonaisuudessaan n. 46 hehtaaria. Tästä tukikelpoista peltoa 20 hehtaaria ja metsää myös n. 20 hehtaaria. Loppu on tonttia, joen rantaa ja tiepohjia. Peltoalueet ovat tällä hetkellä vuokrattuina. Metsä on eri kasvuvaiheissa olevaa hyväkuntoista ja hyvillä tieyhteyksillä varustettu. Tarvittaessa heti hakattavaa löytyy myös runsaasti. Pihapiirin läheisyydessä on 5 hehtaariin metsikkö jossa ei ole tehty mitään hakkuita yli 50 vuoteen. Tämä metsä on todella rentouttava ympäristö kenelle tahansa. Sieltä kotiin tullessa mukana saattaa olla marjoja, sieniä, luonnon kukkia, havuja tai valokuvia linnuista, oravista tai kauriista. Vähintäänkin puhtaat keuhkot ja pirteä mieli.

Tilan läpi virtaa joki, josta on mahdollista ottaa kasteluvettä. Joen vehreiltä rannoilta löytyy polttopuita varmasti omiksi tarpeiksi. Osa tilasta on joen toisella puolella, silta on uusittu 2020 ja sillä ei ole painorajoitusta.

Tilakeskukseen kuuluu asuinrakennuksen lisäksi suurikokoiset navetta ja suulirakennus, puuvarasto, aitta ja kalustovaja. 50-lukuinen navetta on ollut alkuperäisessä käytössään vain muutaman vuoden, ennen lehmistä luopumista. 2000-luvun alussa siihen on tehty liiketila jolla on myös elintarvikeluokitus.

N. 2 kilometrin päässä on perinteinen kyläkoulu jossa on on myös muuta toimintaa, mm. aktiivinen kyläyhdistys.

Etäisyyksiä on esim. Raumalle 12 km ja Poriin 35 km. Valtatie 8:lle on matkaa 2 km, liikenteen äänet eivät kuulu.

Perustiedot

Toiminto:
Kategoria:

Sijainti

Maakunta:
Kaupunki / Kunta:

Ominaisuudet

Ilmoituksen ID: 10462
Hinta: 580 000 €
Kiinteistön koko: 175 m2
Tontin koko: 460 000 m2
Huoneita + K (*): 6
Makuuhuoneita: 2
Wc:eitä Kpl: 2
Asunnon Tyyppi: Omakotitalo
Pesukone
Autotalli
Oma ranta
Terassi
Varasto
Leivinuuni
Ulkovarasto
Takka
Viinikellari
Puulämmitys
Sauna
Sähkölämmitys
Lattialämmitys osissa huoneita
Putkiremontoitu
Kodinhoitohuone
Langaton netti

Kohteen kuvat

Ota yhteyttä ilmoittajaan!


Jos haluat laittaa viestejä ilmoittajalle, ole hyvä ja rekisteröidy palveluumme tästä.

VismaPay-maksutavat
Lue tästä tilausehdot