• 18834
  • 18834
Hakutuloksesi

Jaa ilmoitus:   

lisää suosikkeihin

 Myydään – Arvokiinteistö Saimaan läheisyydessä

Lappeenrannan Kanavansuulla luonnon läheisyydessä ja peruspalveluiden äärellä on myynnissä ainutlaatuinen ja uniikki koti, joka sijaitsee Museoviraston kulttuurihistorialliseksi määrittelemällä alueella, Saimaa miljöössä.

Alueella on toiminut aikoinaan Salvesen & Co saha, joka harjoitti sahaustoimintaa ja puutavaran vientiä Suomessa 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteessa. Etelä-Norjasta kotoisin olevan Salvesenin suvun veljekset Thomas ja James Salvesen perustivat yhdessä sahalaitoksen Saimaan etelärannalle Lauritsalaan ja lisäksi heillä oli 1900-luvun alussa omistuksessaan myös sahalaitos Ruokolahdella, Vaajakoskella sekä Ylivieskassa. T. & J. Salvesen oli Suomen kuudenneksi suurin sahaustoiminnan harjoittaja. Ensimmäisen maailmansodan puhjettua Salvesenit luopuivat omistuksistaan Suomessa vuonna 1916 ja Saimaan alueella olleet sahat myytiin Kaukas Fabrik Ab:lle, joka nykyisin tunnetaan metsäyhtiö UPM:nä.

Alueella toimivaa sahaa varten rakennettiin vuosina 1925-1926 oma paloasema. Arkkitehti W.G:Palmqvistin suunnittelema historiaa huokuva entinen Kanavansuun paloasema on vanhoja rakennusmenetelmiä kunnioittaen kunnostettu asuinkäyttöön vuosina 2006–2011 (https://www.mfa.fi/kokoelmat/arkkitehdit/w-g-palmqvist/)

Asunnon kokonaispinta- ala on n. 230m2. Alakerrassa ovat iso olohuone, 2 makuuhuonetta, keittiö ja ruokailuhuone sekä kodinhoitohuone ja wc. Yläkerrassa ovat sauna ja suihkutilat, saunakammari, aulatila sekä n. 40m2 vinttihuone, vaatehuone ja wc. Lisäksi yläkerrasta pääsee idylliseen torniin, jota voi käyttää esim. saunan jälkeisenä vilvoittelutilana, lukunurkkana tai rauhoittumistilana.

Kiinteistöön kuuluu erillinen, valetuista Lammi-harkoista tehty n. 50 m2 kokoinen 2 auton autotalli, jossa on 2 öljyn/hiekanerotuskaivoa, runsaasti 230 v ja 380 v pistorasioita, erittäin hyvä valaistus sekä poistoilmaimurit 2 kpl (toinen manuaalisesti tai kosteusohjattuna, toinen manuaalisesti ohjattu pakokaasuimuri). Autotallissa on lisäksi täysi korjaamovarustus ( Fintools 1-pilarinostin, Autorobot XLS korinoikaisupenkki, moottorinostinpuomi, korjaamotyöpöytä, vesipisteitä yms.) ja n. 25 m2 varastotilaa hyllyineen parvella.

Kiinteistössä on lisäksi maanalainen Lammin betonivaluharkoista tehty n. 140m2 kokoinen varastotila/talli harrastamiseen tai esimerkiksi yritystoimintaa varten. Tilassa on hyvä valaistus, 2kpl öljyn/hiekanerotuskaivoa, lattiavesikanaali, runsaasti 230 v ja 380 v pistorasioita, kosteusohjattu poistoilmapuhallin (pesumahdollisuus) sekä erillinen manuaalisesti käytettävä pakokaasun poistokanavisto kiertämässä seinän vierustoja. Tila sopii hyvin mm. kaikenlaiseen varastointiin kuten vuokrattavaksi talvisäilytystilaksi tai verkkokaupan varastoksi ja harrastamiseen kuten esim. lasten pelikentäksi tai ampumaradaksi.

Tontti rajoittuu kaupungin leikkikenttään, päiväkoti sekä alakoulu sijaitsevat n. 1km päässä ja peruspalvelut n. 3km päässä. Aluetta ympäröi upeat ulkoilumaastot ja uimalaituri Saimaan ja Saimaan kanavan ympäristössä. Alueella on myös myrskyiltä suojaisa huvivenelaituri, josta on mahdollista lähteä suoraan Suur-Saimaalle (Puumala, Anttola, Mikkeli, Savonlinna) sekä aktiivisesti toimiva Höyrylaivaharrastajien telakka ja laiturit, joten kesäisin voi kuulla höyrypillien vislausta ja aistia vanhojen laivojen liikehdintää.

Kiinteistö sijaitsee omalla tontilla ja on liitetty kaukolämpöverkkoon. Asunnossa on edulliset asumiskulut, pitkäaikainen toteuma n. 600 €/kk, johon sisältyy lämmityskulut, sähkö, vesi, kiinteistövero, jätehuoltomaksu sekä biojäteastian tyhjennys.

Perustiedot

Toiminto:

Sijainti

Maakunta:
Kaupunki / Kunta:

Ominaisuudet

Ilmoituksen ID: 18834
Hinta: 600 000 €
Kiinteistön koko: 230 m2
Tontin koko: 630 m2
Huoneita + K (*): 7
Makuuhuoneita: 4
Wc:eitä Kpl: 2
Rakennusvuosi: 1925
Asunnon Tyyppi: Omakotitalo
Pesukone
Autotalli
Järvinäköala
Kuivausrumpu
Terassi
Varasto
Leivinuuni
Ulkovarasto
Takka
Sauna
Remontoitu
Lattialämmitys osissa huoneita
Putkiremontoitu
Kylpyamme
Kodinhoitohuone
Keskuspölynimuri
Soutuvene

Kohteen kuvat

Ota yhteyttä ilmoittajaan!


Jos haluat laittaa viestejä ilmoittajalle, ole hyvä ja rekisteröidy palveluumme tästä.

VismaPay-maksutavat
Lue tästä tilausehdot